Besök, volontärer och läger – det är sommarlov!

Nu har vi några intensiva veckor bakom och framför oss. Skolorna har stängt för läsåret och college och universitet är i examenstider i mitten av april månad. Många av eleverna på våra skolor och bland de som får sin skolgång sponsrad har fått riktigt bra resultat och är stolta och glada över sina utmärkelser.

Erika, är en tjej från sponsorprogrammet som fick många utmärkelser på sin skolavslutning

Förra veckan hade vi läger på Hills of Grace för 120 barn! 80 % av dem hade aldrig varit på läger och det låg förväntan i luften på första samlingen när jag hälsade alla välkomna. När barnen åkte hem efter tre dagar var de nöjda med allt de fått vara med om och tacksamma för mat, gemenskap och nya vänner. För oss som mission är det en förmån att kunna anordna läger tre gånger om året för barn från olika områden där vi är och arbetar med våra olika team.

Tema självbild =selfies och groupies

Vattenlekar är populära i värmen

Kommande vecka hyr vi ut en del lokaler till en kyrka som ska anordna ett tonårsläger och 27-29 april har Sponsorship programmet läger för sina College studenter och 16-18 maj ska vi anordna sång, musik och dansläger på en av våra skolor. Tre svenska volontärer ska hjälpa oss med dessa samt leka, pyssla och simma med barnen i barnbyn. Vår yngsta dotter kommer också hit som volontär under en månad från slutet av april. Eftersom hon är duktigt på inredning, blommor, foto osv kommer hon att få hjälpa oss med lite uppsnyggning av våra center, plantera växter och se till att en del foton blir förstoringar som kan pryda väggarna och visa för besökare vad vi sysslar med. I Juni kommer tre volontärer från Canada och då har skolorna börjat igen så de kommer att få andra uppdrag. Sannolikt blir det fokus på engelskundervisning samt sportaktiviteter för deras del.

Vi är tacksamma för besökare och volontärer som hjälper oss med olika aktiviteter. Det är jätteroligt att få besök och att ta emot volontärer samt få visa upp både detta vackra land och det arbete som vi står mitt uppe i.

Förra veckan var två svenska tjejer här och denna vecka kommer ett par smålänningar som reser runt i Asien. Vi får även besök av svenska socionomstudenter som ska göra intervjuer mm för att kunna skriva sin kandidatuppsats. En kvinna från Australien kommer hit för att hålla föreläsningar för husföräldrar, mammor från våra kvinnogrupper samt inbjuda från andra organisationer. Utbildningen handlar om positiv barnuppfostran, gränssättningar för tonåringar och vad som behövs för att vara en bra förälder.

På torsdag är det helgdag så vi tar ledigt och fira Påsk tillsammans med min syster och hennes familj. Påsk är en helg med mixade känslor; Jesus, världens frälsare dog för att alla världens människor skulle få förlåtelse för sina synder. Men han inte bara dog utan han besegrade döden och uppstod! Han lever idag och det glada budskapet får vi vara med och sprida här på Filippinerna.