Dagcentret – en viktig fristad

Skolhjälp, självförtroende och nya kompisar. John från Cornesti i Moldavien går i tredje klass och är ett av de barn som regelbundet kommer till Barnmissionens dagcenter – en viktig fristad för många skolbarn som lever i fattigdom. Där finns läxhjälp, roliga aktiviteter och vuxna som lyssnar och kan hjälpa. 

john1

Ge en gåva

För barn i familjer som lever i fattigdom är utsattheten ofta dubbel – förutom att förhållandena hemma är knappa leder fattigdom också ofta till marginalisering och mobbing i skolan. För John som går i tredje klass är det precis så. Men trots utmaningarna hemma och utfrysning i skolan klarar han sina studier bra. Hans mamma jobbar skift och hans pappa reser ibland till Moskva för att jobba i längre perioder. Det betyder att barnen ofta får klara sig själva, och när mamma är på jobbet är det 9-årige John som tar hand om sin lillasyster Evelina, 5 år gammal.

Att få komma till Barnmissionens dagcenter i Cornesti betyder därför otroligt mycket för John. I lite mer än ett år har han kommit dit. Från början var han blyg och osäker, men så småningom förstod han att på dagcentret är han viktig – precis lika viktig och värdefull som alla de andra barnen. Han har blivit mer säker i sig själv och upptäckt talanger som han inte visste han hade. Här finns plats att göra och få hjälp med läxor, leka med andra barn och göra roliga aktiviteter.

Hjälpen och stödet John och hans familj får genom dagcentret gör verkligen skillnad – tack för att du är med och gör det möjligt!

john3

John och hans mamma Valentina.

john2

På dagcentret har John fått många nya kompisar.