Din sommargåva gör skillnad!

På somrarna fylls Barnmissionens lägergård Dubechno i Ukraina av förväntansfulla barn. Sommarlägret är en viktig fristad som många längtar efter hela året. Och lägren är något era gåvor gör möjligt.
– Varje barn som kommer till oss har svårigheter i livet och en hjärtekrossande historia, berättar Lyudmila Lonyuk.

dubechno-15-19

Ge en sommargåva

Just nu pågår Barnmissionens årliga sommarläger och stämningen på Dubechno är på topp, berättar Lyudmila Lonyuk som tillägger att temperaturen är över 30 grader. Något som verkligen uppskattas av barnen.
– Att få vara på lägret är en dröm som barnen har under hela året, säger Lyudmila

Vad betyder då era gåvor som gör det möjligt för Barnmissionen att driva sommarläger år efter år?

De barn som kommer till Dubechno för en glädjefylld sommar lever i situationer som innebär att en semester eller lägervistelse är helt omöjlig att ordna på egen hand. Flera av barnen som är på plats just nu har föräldrar som är blinda och har det väldigt svårt ekonomiskt eftersom sjukersättningen från staten är låg. Andra kommer från familjer där drogmissbruk och alkoholism är vardag.
– Barnen lever som föräldralösa trots att de har föräldrar, säger Lyudmila.

En del av barnen är föräldralösa eller har en förälder som mobiliserats till krigszonen och andra barn lever i familjer som är i ständigt behov av hjälp med mat och boende. Kort sagt handlar det om barn som behöver en fristad – och vars föräldrar eller familjer inte har råd med att ge något sådant.

Och den fristaden blir möjlig tack vare era gåvor. Lägret har precis bara börjat och pågår hela sommaren – totalt välkomnas hundratals barn till lägergården.

Tack för din gåva – den gör verkligen skillnad!

Det är fortfarande möjligt att ge en sommargåva här.