Från ensam till älskad

Katya med sin man Ruslan och deras två döttrar.

Katya med sin man Ruslan och deras två döttrar.

En ö av hopp och kärlek på jorden. Det är vad Barnmissionens sommarläger var för 14-åriga Katya – en föräldralös flicka, ensam och bortglömd av alla andra. Idag är hon gift och har två egna döttrar.

När Katya växte upp var hon ensam. Lämnad av sina föräldrar växte hon upp på ett internat med många andra barn. Varje sommar åkte alla hem till sina föräldrar, släktingar eller bekanta.
– Men vissa barn stannade på barnhemmet, ingen ville ta hand om dem. En av dem var jag, berättar Katya.

Sin mamma har hon aldrig träffat, hon lämnade Katya på förlossningsavdelningen.
– Ingen besökte mig på barnhemmet. Jag kände mig vilsen och bortglömd i världen, min framtid verkade hopplös.

Men när hon var 14 år fick hon en inbjudan till Barnmissionens sommarläger på lägergården Dubechno.
– Den dagen förändrades mitt liv!

Lägret beskriver hon som en helt annan värld.
– För första gången i mitt liv kände jag att människor verkligen älskade mig och brydde sig om mig. Jag fick många nya vänner, ingen var elak mot mig och hela atmosfären på lägret var fylld med kärlek.
Den sommaren fick hon sina första egna leksaker, kläder och skor.

Vanligtvis stannar barnen på lägret i två veckor, men Barnmissionen hade sett till att Katya fick stanna på lägret hela sommaren eftersom hin inte hade någonannanstans att ta vägen.
Året därpå fick Katya komma till lägret igen och när hon hade gått ut skolan jobbade hon själv på lägret och hjälpte föräldralösa barn – precis som hon själv.

I dag har Katya en egen familj. Hon är gift med Ruslan och har två flickor – Solomiya och Liya.
– Vänner har hjälpt oss att köpa ett hus i en by nära Dubechno och Barnmissionen hjälper oss alltid med kläder, mat och många andra saker.
– Jag kommer alltid tacka Barnmissionen för att de för många år sedan hittade en liten glömd flicka och visade henne Guds fantastiska kärlek