Gåvor som förändrar sjuka barns framtid

Katia är blind på ett öga och för någon vecka sedan fick hon plötsligt stora problem med sitt friska öga. Tack vare hjälp från er givare har Barnmissionen i Ukraina kunnat bekosta medicinerna som har hjälpt henne att bli frisk. Som alla förstår var det en otroligt viktig hjälp för 16-åriga Katia. Varje vecka besöker teamet barnsjukhus – och där görs insatser som verkligen gör skillnad. 

katiaKatias föräldrar och familj blev väldigt oroliga när hon upptäckte problem med det friska ögat. Direkt skickade de henne till sjukhuset i Lutsk, måna om att hon skulle bli frisk. På sjukhuset kunde läkare snabbt konstatera att Katia skulle kunna behålla synen om hon började medicineras direkt. Men medicinen är väldigt dyr, och Katias familj var inte i närheten av att ha råd med den. Men tack vare stöd från givare kunde Barnmissionen bekosta medicinen, och idag är Katia helt bra i det ögat.

Varje vecka besöker Barnmissionen i Ukraina barnsjukhus. Förutom att betala mat och mediciner för de familjer som inte har råd får barnen alltid något extra.
– Barnen älskar leksaker, godsaker och fina presenter. Det är en bra medicin för dem, säger Lyudmila Lonyuk.

Svenska givare har också gett presenter till för tidigt födda barn som är inlagda på sjukhuset – något som är otroligt uppskattat av föräldrarna.
– Det är alltid speciellt att besöka neonatal-avdelningen med små bebisar, säger Lyudmila.
– Det är fantastiskt att se stolta pappor och glada mammor.

En del barn har inga föräldrar på sjukhuset – dessvärre är det inte ovanligt att föräldrar överger nyfödda på sjukhuset och inte tar hand om dem. När det händer går Barnmissionen in och betalar all behandling.
– Vi ger dem kläder och allt de behöver, säger Lyudmila och riktar ett stort tack till alla givare:
– Tack för att ni är Guds änglar för nyfödda, säger hon.