Getter för skolgång

När Sharon var 17 år fick hon ensam ta hand om sina två små syskonbarn, 1 och 3 år gamla, som hade blivit föräldralösa. Det var för nio år sedan. För att få hjälp till försörjning fick de två getter i Barnmissionens getprogram. Den gåvan har förvaltats väl och idag betalar de bland annat barnens skolgång! 

luke-skolanUnder åren har getkid sålts för att kunna fylla familjens behov och betala för barnens skolgång – ändå har familjen idag 16 getter. Luke och Maltha Chilufya går nu i årskurs 6 respektive 4, och Sharon berättar att hon inte vet vad de skulle gjort om de inte fått getterna för fem år sedan.

– Jag vet verkligen inte var vi hade varit nu om vi inte fått ta del av getprojektet, säger Sharon.
– Som ni kan förstå har våra liv verkligen förändrats, och det är till och med svårt för oss att verkligen uttrycka hur vi känner som familj för att få folk att förstå vad den här hjälpen har betytt för oss.

Sharon berättar också att många utmaningar har blivit lättare tack vare getterna och hon känner sig säker på att barnen kommer kunna gå färdigt skolan eftersom getuppfödningen går så bra.

Men Sharon har inte bara förvaltat getterna väl – hon är också en vaken entreprenör. Förra året sålde hon två getter för att köpa två grisar. Hon hade nämligen förstått att gris-uppfödning håller på att bli värdefullt eftersom efterfrågan i hennes region ökar.

Detta är vad din gåva betyder – två getter kan verkligen förvandla liv!

Köp en get

luke