Glad Påsk

Den här veckan infaller Påskhelgen. En helg med mycket, ljus, värme och glada färger. Påsk traditionerna mellan Sverige och Filippinerna skiljer sig så klart åt men är i flera avseenden ganska lika. På påskaftons morgon brukar även barnen här leta efter påskägg i omgivningarna närmast huset. Men det är inte godisägg de letar efter utan färglagda kokta ägg som deras föräldrar eller någon annan vuxen gömt på kluriga ställen. När alla äggen är funna äts de upp till frukost.

Vårt Child Development team har under två dagar fyra föreställningar med ett påskdrama som presenteras både i ord och ton. Ca 150 barn och vuxna per föreställning räknar vi med. Vi får då förmedla det viktiga budskapet om att Jesus tog all världens synd, han dog i vårt ställe, han uppstod och han lever i dag!

Hav och båt

Kan man besöka Filippinerna som turist kanske någon undrar? Ja, självklart svarar vi då. Filippinerna är vackert och har mycket att erbjuda. Men som turistland har det fortfarande utvecklingspotential. Många här har inte förstått värdet av att ta hand om turister och visa dem det bästa landet har att erbjuda. Trots detta finns det riktiga pärlor att besöka både om man gillar sol och bad, dykning, surfing, vandringsäventyr, storstadsliv mm. Vi hjälper gärna till med tips och idéer och rekommenderar er så klart att också besöka oss under minst ett dygn. Vi har oftast möjlighet att ta emot och kan erbjuda sovplatser i våra gästhus.

Under den dagen/dagarna ni besöker oss kan vi erbjuda er att följa med ut i våra olika program – dvs. på plats uppleva en del av det som vi gör till vardags i vår strävan efter att göra livet för fattiga barn och deras familjer bättre.

Före klippning

Förra veckan hade vi besök av ett par från Norge. Under de 24 timmar de tillbringade med oss fick de besöka vår Skills Training, se hur Mobila Kliniken arbetar, träffa några av kvinnorna i vårt ULE-program och se vad de har skapat för verksamheter.

Efter klippning

Vi hann med några goda måltider och fikastunder också och de fick träffa några av barnen som bor i barnbyn och hann även med att besöka en av våra skolor.

Massage

I natt landar vår äldsta dotter och hennes man och de ska tillbringa nästan tre veckor här. Det blir några dagars ledighet till helgen med besök på ön Malapascua samt en helg när vi ska besöka bland annat risterasserna på norra delen av den här ön. De andra dagarna får de, som andra besökare, följa med i vårt arbete och besöka olika program. De ska också bidra med sina kompetenser inom teknik, bakning och sömnad bl.a.

Koraller och fisk

Från tid till annan får vi besök av backpackers på resa i Asien. Oftast är det ungdomar som vill upptäcka världen och då är Filippinerna ett utmärkt resmål. Så om ni har lust att resa; Välkomna till oss!