Har jag varit snäll i år? Julbrev från Barnmissionen

Nu närmar sig julen med stormsteg och alla barn fylls med förväntan. Jag minns när våra barn Henrik och Lina var små och hur de var helt uppspelta lång tid innan jul. Jag minns hur de önskade sig saker, skrev listor och lovade att vara snälla.

Nu har Henrik och Lina vuxit upp och fokus har övergått från paket till gemenskapen och meningen med julen, men eftersom vi är familjehem för tre små barn så påminns jag ständigt om hur spännande och viktigt det är med julklappar. Höjdpunkten är när julgranen kommer på plats och barnen får lägga paketen under granen. Jag kan se dem framför mig, hur de klämmer och känner på alla paketen. Jag tror många känner igen sig i min beskrivning och blir lika varma i hjärtat som jag.

Vår verklighet är inte deras!

Sedan finns det en annan verklighet och det är alla gatubarn som år efter år drömmer om att tomten skall komma och att de skall få sin första julklapp i livet. Ofta befinner sig dessa barn mitt ibland oss, de tittar in i julfönstren och drömmer sig bort. Alla barn har drömmar och de fattiga och utsatta barnens drömmar är att få bli en del av julens firande och inte stå utanför och titta på. Jag undrar hur många av dem som ställer sig frågan: ”Är det mitt fel att tomten inte kommer, har jag inte varit snäll?”. Jag undrar hur många barn på vår jord som gråter sig till sömns på julafton?
Många barn har större problem än längtan efter julklappar och samhörighet – de för en kamp på liv och död: ”Kommer jag att överleva kylan tills i morgon? Kommer jag att bli utnyttjad på själva julafton? Orkar min kropp kämpa mot hungern ännu en natt?”.

Vi är svaret på barnens drömmar!

Det är här Barnmissionens stora julsatsningar kommer in och förvandlar mörker till ljus! Vi vill att alla barn skall få uppleva julens glada budskap och Jesus öppna armar. För att kunna bli svaret på gatubarnens drömmar gör Barnmissionen stora ansträngningar både på missionsfälten och här i Norden. Nu går motorerna för högvarv och den ena kampanjen avlöser den andra i kampen för att ingen skall behöva stå utanför. 
Vi anordnar julfester för nästan 100 000 gatubarn och fattiga familjer runt om på våra missionsfält. Det är utdelning av matpaket till fattiga familjer, julfester, julklappar, drama om Jesus födelse mm.
Jag skulle önska att ni fick möta ett barn som får sin första julklapp i livet! När ni ser hur barnet öppnar sitt paket och glädjen fullständigt strålar i deras ögon, då skulle ni förstå hur mycket Er extra julgåva betyder.
Jag vädjar till Er alla att ge en riktigt generös extra julgåva, för det är storleken på våra julgåvor som avgör hur många som kan vara med. Det är vi tillsammans som blir svaret på barnens drömmar!
Till sist vill jag tacka Er alla för allt det ni redan gör för Barnmissionens arbete!
Jag önskar Er alla en riktigt välsignad jul och ett Gott Nytt År!

Bo Wallenberg
Missionschef

Ge en gåva på nätet! Välj alternativet julgåva och hjälp oss rädda julen för tusentals barn!