Hennes kreativitet har gett flera ett arbete

Nanay Flor och hennes man behövde en större inkomst för att betala barnens utbildning på universitetet. Tack vare hårt arbete, yrkesutbildning och möjligheten att spara och låna pengar i Barnmissionens program ULE, driver Nanay nu en framgångsrik verksamhet – som dessutom ger arbetstillfällen till fler.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nanays man var tidigare den i familjen som stod för inkomsten – men det räckte inte till.

Redan 1989 gick Nanay Flor Barnmissionens yrkesutbildning för att lära sig om sömnad och senare gick hon med i ULE, som är Barnmissionens program för kvinnor som vill starta eget och kunna få en egen inkomst. Där har hon sparat pengar under en tid för att så småningom kunna ta lån.

Till att börja med startade Nanay Flor en butik, men verksamheten gick inte bra och det tråkade ut Nanay som är en kreativ person. Så istället drog hon in sin symaskin i butiken och började sy klänningar och shorts av material som hon hittade på soptippen.

När hon hade lyckats spara tillräckligt i ULE kunde hon låna pengar för att köpa bra material att sy kläder av. Nu har hon en affär där hon syr kläder – och tack vare ett kontrakt med två närliggande skolor som hon syr skoluniformer åt kan hon ge jobb till fler!

Framöver planerar Nanay Flor att utöka verksamheten med fem nya symaskiner och försäljning i butik.

SAMSUNG CAMERA PICTURES