Hönsuppfödningen gör barnens skolgång möjlig

Att elever skickades hem för att deras föräldrar inte hade råd att betala för utbildningen var ett stort problem på Songoliet Secondary School i Kenya. Då fick Devent möjligheten att utbilda föräldrar i entreprenörskap för att hjälpa dem utöka sin inkomst. Det har gett resultat – bland annat för tio kvinnor som har börjat föda upp höns och därför nu har råd med barnens utbildning. 

taret-moi

I början var det svårt att få föräldrar att delta i utbildningen eftersom entreprenörskap var något helt nytt för många av dem. Men när utbildningen kom igång tog det inte lång tid innan idén om att spara tillsammans för att starta en gemensam affärsverksamhet dök upp. Tio kvinnor bestämde sig för att starta gruppen Taret Moi med målet att öka sina inkomster. Efter fyra månader hade de samlat tillräckligt med pengar för att köpa hundra höns och starta en hönsuppfödning.

Tillsammans bestämde de sig för att ha verksamheten i ordförandens hem och de turades om med att mata och ta hand om hönsen. När det i början visade sig vara vara väldigt dyrt med foder till hönsen anordnade Devent en utbildning där kvinnorna lärde sig att själva tillverka foder. Det hjälpte dem att öka inkomsten ytterligare.

Uppfödningen började betala sig och snart gav den kvinnorna en inkomst.
– Genom att vara med i gruppen har jag börjat kunna betala mina barns skolavgifter, berättar Elizabeth Kipsang som är medlem i gruppen.
Nu ser Taret Moi-medlemmarna framemot att utöka verksamheten och deras inkomstmöjligheter ytterligare!

Utbildning och kunskap ger resultat – när du ger en gåva är du med och ger förutsättningar för människor att försörja sig själva. Det är något som lyfter familjer och i förlängningen hela samhällen!

På www.devent.co kan du läsa mer och ge en gåva!