Independence Day men beroende av fortsatt stöd

Independence Day! 119 årsdagen av självständighet firas här på Filippinerna i dag. Vi har firat tillsammans med barnen och personalen i barnbyn. Bra förmiddag med kort tillbakablick på landets historia, geografi mm och sedan tid för att måla egna filippinska flaggor.

Tre barn från barnbyn med sina egna filippinska flaggor

Vi avslutade det hela med så kallad buddle fight (all mat serveras på bananblad och äts med händerna). Egentligen ska man också kivas lite om maten men vi var generösa och delade så att alla kunde äta sig riktigt mätta. Inte minst tack vare extra mat tack vare att vi även firade en av flickorna som fyller 7 år i dag. När hon kom till barnbyn var hon liten och hade tillbringat ganska lång tid på undernäringskliniken. I dag är hon en glad och pigg tjej som går i första klass i skolan. Så härligt att se henne så stolt och glad idag!

Vi har välkomnat fyra nya barn i barnbyn. Två av dem blev helt föräldralösa när deras mamma (en av missionens anställda) hastigt avled för några veckor sedan. Totalt är de fem syskon. Den äldste är nyutbildad lärare men tjänar inte tillräckligt mycket för att kunna försörja sina syskon. De andra två studerar fortfarande och får stöd via vårt sponsorprogram och har flyttat in hos medlemmar i den kyrka som familjen tillhör. Känns väldigt bra att så konkret hjälpa till i en sådan här situation! Tack alla trogna givare som gör insatser som dessa möjliga! Trots självständighet och en bra ekonomisk tillväxt i landet så behöver fortfarande många filippinska familjer stöd avseende ekonomi, hälsa- och sjukvård, utbildning och bostad.

I morgon har den filippinska styrelsen möte här på huvudkontoret. Det finns många viktiga frågor på dagordningen och vi och våra medarbetare är stolta över goda resultat i de olika programmen. I juli åker nämnda styrelse med oss till Sverige för att delta i Barnmissionens vecka på Löttorp, Öland. Kom gärna dit och träffa dem och oss 10-16 juli.