Jul på Filippinerna

Förberedelserna har varit igång sedan i september och nu är det full fart med att dela ut julklappar och matpaket till familjer i svårt utsatta områden. På Filippinerna jobbar Barnmissionen på högtryck för att ge fler barn en ljusare jul!

Ge en julgåva

908A7693_mini– Barnen är så tacksamma när de får sina kassar och vi vet att de längtar till den 24/12 när de kan börja förbereda för festen, säger Eva-Mari Blomqvist som leder Barnmissionens arbete på Filippinerna.

Idag har ett team från Barnmissionen på Filippinerna varit ute i soptippsområden där många familjer bor
för att dela ut matpaket och julklappar. Även barnen som tar del av sponsorprogrammet får kassar med mat till sina familjer.

Redan i september började Barnmissionen samla in kläder, skor, leksaker, konserver och torrvaror. Många i personalen och andra i närområdet bidrar med olika saker.

– På detta sätt har Barnmissionen möjlighet att ge även de fattigaste en chans att uppleva en julfest och att få äta lite typisk Filippinsk julmat, säger Eva-Mari.908A7290_mini

På Barnbyn har barnen också börjat förbereda sig alldeles speciellt inför julen genom att bjuda in elever från Skills Training-programmets skönhets-kurs. Det blev en rolig förmiddag för barnen med hårklippning och målning av naglar.

Tack för att du hjälper oss ge en ljusare jul till fler barn!

Ge en julgåva