Julgåvor, julstormar och julfester

God Jul alla vänner runt om i världen! När jag skriver dessa rader sitter jag hemma hos vår son och hans fästmö i Alingsås i Sverige, där vi ska fira jul tillsammans med vår närmaste familj. Det är en speciell känsla att vara i Sverige under julhelgen och ha tid för umgänge med våra barn. I vanliga fall, innan vi åkte till Filippinerna, firade vi alltid jul tillsammans med min familj (ca 20 personer) ute på landet i Småland. Men det har varit Småland tidigare i veckan och det blir också det nästa vecka innan vi återvänder till Manilla igen. 

I går fick jag en mycket ovälkommen julpaket på vänsterarmen – ett gips på grund av en mycket ful handledsfraktur. Jag halkade på en liten isfläck när jag var ute på morgonpromenad med pappas hund. Väldigt onödigt och väldigt ont. Armen ska opereras på Annandagen och sedan får jag leva med en titanplatta i handleden resten av livet… 

På Filippinerna har det varit två julstormar de senaste veckorna. Inte några superstormar men mycket regn vilket medför översvämningar och jordskred. Tyvärr även en del dödsfall. Det är framförallt de södra och östra delarna av landet som drabbats. Det verkar som om det är tradition i Filippinerna med julstormar eftersom detta är tredje året av tre möjliga som vi fått uppleva detta.

I vårt arbete har vi de senaste veckorna haft flera julfester i de olika programmen. Vi har blivit välsignade med sponsorer både lokalt och från de Nordiska länderna som hjälpt oss genomföra festerna, köpa julmatskassar mm. Tack alla som bidragit! Som traditionen bjuder hade även alla medarbetare julfest näst sista arbetsdagen före juluppehållet. En mycket uppskattad tillställning där de som arbetat 10, 15, 20 och 25 år uppmärksammades lite extra.

Nu ser vi tillbaka på 2017 med stor tacksamhet och blickar framåt mot 2018 som på ett sätt är ett oskrivet blad även om vi har en plan och en målsättning att följa. Ni är välkomna att följa med oss på resan! Tack för ert stöd både ekonomiskt, praktiskt och för era förböner!