Öppna Hjärtat Second Hand söker butikschefer till våra butiker i Ystad och Landskrona

Föreningen Öppna Hjärtat är en ideell idéburen verksamhet med kristna värderingar. Föreningen driver idag fyra secondhandbutiker i Skåne. Allt överskott från butikerna går till Barnmissionens hjälpverksamhet för nödlidande barn och familjer i Afrika, Östeuropa och Asien.

Butikerna bemannas av anställda och volontärer eller personer som befinner sig i arbets-marknadens utkant och är i behov av arbetsträning, rehabilitering eller på annat sätt en väg tillbaka in på arbetsmarknaden. Det är en verksamhet att växa i, där utvecklingsarbete med butik/försäljning/personal står i fokus.

Under den närmaste framtiden avser vi att etablera nya butiker, både i Skåne och på andra platser. Här finns det möjlighet till utveckling!

Om tjänsterna

Öppna Hjärtat Second Hand söker nu butikschefer till våra butiker i Ystad och Landskrona. Tjänsterna är på 100 procent.

Vi söker dig som är intresserad av att leda och utveckla verksamheten hos Öppna Hjärtats secondhandbutiker, i Ystad och i Landskrona.

Som butikschef har du ett helhetsansvar för verksamhetsutveckling, budget, resultat, personal, bemanning och arbetsmiljö. Den dagliga driften i butiken, med arbetsledning, varu- mottagning, exponering i butiken, kundbemötande, öppethållande och bemanning är hela tiden i fokus. Du kommer att arbeta utifrån de fastställda dokument som verksamheten har och implementera dem bland personalen. Du ska i ditt uppdrag som butikschef arbeta med att nå uppsatta budgetmål.

I rollen som butikschef ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med dina kollegor i de andra butikerna. Ordförande i styrelsen för Föreningen Öppna Hjärtat är i dagsläget din närmaste chef. Du ska kunna samarbeta med de andra butikscheferna och deras butiker i gemensamma frågor. Öppna Hjärtat Second Hand fungerar som en butikskedja där varurotation mellan butikerna sker för att rätt varor ska finnas i rätt butik. Du ansvarar för planering av logistik då butiken hämtar varor.

I butikerna arbetar man också med biståndssortering bland varor som inte säljs i butiken. Dessa distribueras via Barnmissionen till behövande människor i olika länder.

Då arbetsplatsen består av personal med olika bakgrund och behov kommer du att arbeta med olika personalfrågor och behov. Arbetet består även i att skapa och bibehålla goda kontakter med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Vi ser gärna att du har arbetat inom handel och har erfarenhet därifrån och att du har ett brinnande intresse för Second Hand. Framför allt kommer du arbeta med den operativa, dagliga driften i butiken och arbetsleda de personer som befinner sig där. Du har ett motiverande och coachande ledarskap som hjälper personalen att uppnå uppsatta mål. Du är en person med förmåga att organisera och strukturera upp ditt arbete. Du är lösningsfokuserad och flexibel kring de utmaningar som uppstår i det dagliga arbetet. Erfarenhet av personalfrågor är meriterande.

Vi förutsätter att du delar de kristna värderingarna då Föreningen Öppna Hjärtat vilar på kristen värdegrund. Vi är framförallt medmänniskor med öppna hjärtan.

Anställningens omfattning

Heltid, provanställning tillämpas.

Tillträde 1 december 2019 eller enligt överenskommelse

Ansökan

För mer information, kontakta Lennart Lindstedt, ordförande Föreningen Öppna Hjärtat, telefon 0768 50 05 40, eller styrelsemedlem Erika Hult, telefon 0721 98 32 83.

Ansökan bestående av personligt brev och CV skickas till huvudkontor@oppnahjartat.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Första intervjuomgång sker den 23 oktober i Malmö. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar.

Då vi inför denna rekrytering har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Övrig information

Placeringsorter: Ystad respektive Landskrona
Omfattning: 100 %, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse   
Kollektivavtal: Detaljhandelsavtalet

Frågor om tjänsten besvaras av:
Erika Hult, tel: 0721 98 32 83, eller Lennart Lindstedt, ordförande, tel: 0768 50 05 40

Läs mer om oss på www.oppnahjartat.se