Mer hjälp har anlänt i helgen

Arbetet med att nå ut till nödlidande i katastrofområdet fortsätter. I helgen har matpaket levererats från Manila och fler transporter är på väg. Hjälpen anländer men behoven är fortfarande enorma.

Barnmissionens team på plats i Manila och Tacloban arbetar fortfarande med full kraft för att hjälpa så många som möjligt. Matpaketen har anlänt och mat, vatten, bränsle, toalettpapper och mycket annat levererades också till teamet som finns på plats i Tacloban i lördags. Samtidigt byts teamet ut för att personer ska kunna vila ut. I helgen anlände därför en ny koordinator till katastrofområdet.

På tisdag beräknas fyra bilar finnas på plats, vilket är helt nödvändigt eftersom det inte finns transporter i Tacloban.

Samarbetet med Humedica fortsätter också – åtta till tio läkare finns på plats hela tiden. I lördags mottog teamet också en betydande leverans – 7,8 ton – med medicinska förnödenheter som Humedica ordnat.

 Med amerikansk militär har logistiken äntligen börjat fungera till viss del. Hangarfartyg ligger ute i Leytebukten och hjälpen pumpas in. Men det är knappt det räcker. Behoven är fortfarande enorma. Det uppges att 1,5 miljoner människor behöver mat. Minst 250 000 hus är förstörda. Det är en magnitud som är svår att förstå.

Stöd katastrofarbetet