Nathalies nya leende

När Nathalie föddes med läppspalt i oktober förra året visste hennes föräldrar direkt var de skulle vända sig. Tre veckor gammal fick hon komma till en av våra mobila kliniker på ett soptipps-område i Manila, Filippinerna. Nu har Nathalie opererats och mår bra – dessutom har hennes föräldrar fått hjälp i Barnmissionens andra program.

Nathalie med sin mamma en månad efter operationen.

Nathalie med sin mamma en månad efter operationen.

En del av Barnmissionens arbete på Filippinerna är att hjälpa barn att bli opererade för läpp- och gomspalt. Det är ett ganska enkelt ingrepp och det görs gratis på ett sjukhus i Manila. Men för familjer i väldigt utsatta områden finns det ändå många hinder – att ens ta sig till ett sjukhus kan vara ett stort problem. När lilla Nathalie kom till den mobila kliniken med sina föräldrar i deras närområde fick de hjälp att boka tid för en första undersökning på sjukhuset. Operationen kan göras först vid fyra månaders ålder, och under väntan fick familjen hjälp med att ge det lilla barnet vad hon behövde innan operationen. De fick matpaket med näringsrik mat så att mamman skulle kunna amma sitt barn och Barnmissionen hjälpte dem också att komma till en tandläkare.

Nu har Nathalie opererats och mår bra! Dessutom har hennes pappa påbörjat en utbildning i svetsning vid Barnmissionens yrkesskola, så att han ska kunna ha ett regelbundet arbete och få en fast inkomst till familjen. När Nathalie är lite större är planen att hennes mamma ska läsa kosmetologi på yrkesskolan så att hon också kan ge familjen en inkomst.

Genom att möta hela familjers behov och hjälpa dem i deras vardag kan vi göra en långsiktig skillnad i människors liv – tack för att du hjälper oss göra det möjligt!