Oksana – en av 281 746

Skarmavbild-2013-06-04-kl.-10.31.47-650x397

Under förra året fick Barnmissionen möjlighet att hjälpa 281 746 människor i Ukraina. Fattiga, sjuka, föräldralösa, änkor och handikappade.
En av dessa var en liten flicka som heter Oksana.

Oksana bodde med sin mamma och tre bröder, den yngsta vara bara tre månader, i ett tält ute i skogen. Pappan hade fått lämna familjen för att försöka hitta ett sätt att tjäna pengar till mat.

Frusna och hungriga försökte de överleva i dessa fruktansvärda omständigheter. Oksana som var 15 månader gammal och bara vägde 6,5 kg kunde inte gå, hon var rädd för människor och log nästan aldrig. På jakt efter mat kom mamman och barnen till Volyn men på vägen dit blev Oksana allvarligt sjuk.

När Oksana kom till sjukhuset med sin mamma och yngsta bror hade de inga pengar att betala för behandlingen, ingen mat, ingenting.

Sjukhuspersonalen gjorde allt vad de kunde för att hjälpa familjen, men det var svårt för dem att göra det själva. De kontaktade Barnmissionen och bad om hjälp. Samma dag kom vi till sjukhuset med allt vad familjen behövde, betalade för behandlingen och besökte sedan familjen varje dag. Lilla Oksana förändrades dagligen. Hon fick tillbaka glädjen och började le till oss när vi kom på besök.

När familjen var klara på sjukhuset gav vi dem en mängd kläder, blöjor, leksaker och mat. När mamman såg allt detta tackade hon oss från djupet av sitt hjärta och sa att hon alltid kommer att tacka Gud för oss.

Kära givare! Ni är ett ljus i världen. Era gåvor visar på Guds omsorg mer än vad tusentals ord kan göra!

Lyudmila Lonyuk och hela personalen på Barnmissionen i Volyn, Ukraina

Oksana heter egentligen något annat.