Phonera skänker 200 000 kronor

GÅVA. Phonera har skänkt 200 000 kronor till ett familjehem i Filippinerna. Bidraget innebär en viktig hjälp för både barn och vuxna.
– Det är fantastiskt att få vara med och bidra socialt till människor som verkligen behöver hjälp, säger Robert Öjfelth, vice vd på företaget.

Att ta sitt ansvar på det sociala området, både som privat och bolag, är något mycket viktigt, menar Robert Öjfelth som tar det ansvaret på allvar.
– Om man väger det mot att vi alltid har gett våra större kunder och leverantörer både julpresent och sommarpresent under de här perioderna känns det betydligt lättare att lägga pengar på något som förändrar några människors liv. Har man möjlighet ska man göra det, säger han.
– Det är något som både känns bra och är bra.

På företaget har det redan märkts att valet att ge gåvan har betytt mycket.
– Jag tror dels det betyder något för våra anställda, det har varit väldigt positivt internt. Samtidigt är det också något vi kan kommunicera till våra kunder, att detta är något man kan vara med och göra som företag.

Att företaget valde att ge till just Barnmissionen beror på de låga omkostnaderna och att det är lätt att se var pengarna hamnar.
– Det man ger går verkligen till att hjälpa barn. Jag vet att Barnmissionen har en låg administrativ kostnad om man tittar på hur mycket deras organisation kostar i förhållande till hur mycket som verkligen går ut till hjälp. Jämfört med många andra organisationer är det en väldigt stor del som verkligen går till att hjälpa barn, säger Robert Öjfelth.

Kommentera