Sommarvärme, Internetstrul och nya barn

Nu är vi mitt i sommaren här på Filippinerna. Varmare än så här blir det inte i detta land! Egentligen ser vi inte så stora skillnader på termometern men det är en skillnad på ca 5 grader på morgonen (min observation ca kl. 06 varje morgon) och torrare i luften eftersom det inte regnar så ofta nu. Solen skiner oftare från en blå himmel och det går åt betydligt mer dricksvatten! I lördags gick vi till en närbelägen resort och badade med barnen, som bor i barnbyn. Det är en uppskattad sommaraktivitet! 

När vi var i väg under påskhelgen tillbringade Tolle och jag mycket tid i havet! Underbart med det kristallklara vattnet och de vackra vyerna! Under ytan är också djur- och växtlivet fantastiskt. 

En annan sommaraktivitet är att ta en dag för utbildning och samvaro tillsammans med alla medarbetare. Denna gång blev det utbildning om säkerhet samt 5 S  och en utflykt till Wawa dam. 
Vårt internet krånglar ofta nu för tiden. Ibland är det väldigt frustrerande eftersom vi gjort oss beroende av denna fantastiska uppfinning. Det är svårt att inte vara nåbar på samma sätt som man vill. Så om vi inte svarar på SKYPE, Messenger eller mail så beror det inte på illvilja utan att vi helt enkelt inte är nåbara. Försök igen! Just nu är jag tacksam för att det funkar med Hot Spot via telefonen…

I barnbyn är vi redo för att ta emot nya barn. Det är en spännande tid och vi funderar mycket på vilka barn det är som ska komma och hur vi ska kunna hjälpa dem på bästa sätt. De barn som flyttade in i mars månad mår bra och speciellt på de två yngsta ser vi att de ökar i vikt tack vare bättre och näringsrik mat. Alla fyra är glada och positiva och har blivit väl mottagna av de andra barnen. Kärlek, omsorg, mat, utbildning samt förböner mm är vad barnen behöver. Vi är så tacksamma för faddrar och företag som på olika sätt stödjer arbetet och så klart för alla medarbetare som troget tjänar i sina uppgifter för att ge de allra fattigaste barnen en bättre framtid!