Studierna gav dem en ny framtid! 

Mary Apua, Khadidja Youssuf och Angeline Epuyo i Loki, nordvästra Kenya, fick möjligheten att studera tack vare givare till vårt sponsorprogram. Idag har alla tre ett arbete! Just nu finns 30 elever i programmet – men vi vill att fler ska få chansen till en bättre framtid. Du kan hjälpa oss att göra det möjligt!

Utan sponsorprogrammet hade Mary Apua inte haft möjlighet att gå på gymnasiet. Men nu har hon inte bara hunnit ta studenten utan också gått en datorkurs på Hannah-Emuriakin Computer Training Centre. Idag har hon tack vare sin kompetens ett jobb där hon sköter kontoret på en nyöppnad bilverkstad i Loki. Där kommer hennes kunskaper väl till pass!mary

Khadidja Youssuf har också fått hjälp till utbildning genom Barnmissionens Mapendo Student Support program. Efter studier till nutritionist har hon fått jobb i Loki hos Seeds of Peace Africa. De jobbar med att utveckla lämpliga jordbruksprogram i området och för att förbättra barn och vuxnas hälsa genom utbildning i näringslära. I sitt jobb besöker Khadidja skolor och delar med sig av sina nyvunna kunskaper.

khadidja

Angeline Epuyo har också fått möjlighet att ta studenten och jobbar nu som resurslärare på Barnmissionens skola Hannah-Emuriakin i väntan på att få möjlighet att läsa vidare.

angeline

Detta är bara några av de personer som har fått chansen till en ny framtid!

Just nu finns 30 elever i programmet – så gott som alla är föräldralösa eller kommer från mycket fattiga förhållanden. Men många fler behöver hjälp och står varje år i kö för att få möjlighet att studera.

Var med och gör det möjligt för fler genom att bli fadder för Loki Student. För 350 kronor i månaden hjälper du en ung person att utbilda sig – det är en hjälp som gör stor skillnad!

Bli fadder nu!