“Tack för att ni gjorde påsken ljus”

Den senaste månaden har Barnmissionen i Ukraina gett hjälp till omkring 20 000 personer! Under helgen som gick firades påsk i Ukraina, då Barnmissionen arrangerade flera möten och besök där behövande fick mat, gåvor och gemenskap.

pask15Barnmissionen i Ukraina har under månaden som gått besökt många platser och bland annat skickat två lastbilar fulla med mat, kläder, mediciner, hygienartiklar och mycket mer till de östra delarna av Ukraina.
– Vi har besökt sjukhus, dagis, kris-center, boenden, utsatta familjer – och överallt tackade människorna för er hjälp, berättar Lyudmila Lonyuk som leder Barnmissionens arbete i Ukraina.
Bland annat har Barnmissionen besökt 6 olika dagis i fattiga byar för att dela ut leksaker och utrustning.
– Barnen är väldigt tacksamma för de underbara leksakerna!

I Ukraina firades den ortodoxa påsken i helgen som gått – och då delades mer än 800 matpaket ut till behövande familjer.
– Många många tack till våra kära givare som har samlat in pengar till den här maten.
– Tack vare er har många ensamma och utsatta människor fått en glad och ljus påsk!

Samtidigt har hjälpen till östra Ukraina fortsatt. Barnmissionen hjälper flyktingar och familjer från krigsdrabbade områden – både på plats i östra Ukraina och i de västra delarna dit många har flytt. Just nu finns 80 barn från den krigsdrabbade staden Volnovaha på rehabilitering i Lutsk.
– Alla barnen och ledarna där fick nu fantastiska gåvår från er, våra givare, säger Lyudmila.pask5

I mötena som arrangeras för utsatta familjer, människor med funktionsnedsättningar och flyktingar berättar Barnmissionen alltid om Guds kärlek och frälsning.
– Det är väldigt viktigt nu när situationen i vårt land är så svår, många familjer har förlorat släktingar i kriget, hus och fastigheter, säger Lyudmila.
– Men mer än någonsin känner vi nu Guds närvaro, kärlek och omsorg.