Ukraina: Nöden är stor i krigszonen

Situationen i östra Ukraina blir svårare – familjer flyr till de västra delarna, men många finns kvar. Barnmissionen hjälper både flyktingfamiljer i västra Ukraina och de som är kvar i krigszonen. Förra veckan gjorde Barnmissionen en resa till hårt utsatta områden och kunde hjälpa 135 familjer.

Mat, kläder, skor, sängkläder, tvål och mycket annat i massor!

– Resan var väldigt svår, men vårt team fick möjlighet att hjälpa 135 familjer i Kramatorsk, säger Lyudmila Lonyuk.
De matpaket, kläder, skor, sängkläder och andra förnödenheter som delades ut till familjerna mottogs med glädje – för att inte tala om de leksaker som gavs till barnen.

Som bilderna nedan visar är situationen svår – infrastrukturen på många håll är förstörd, hem är raserade. I Kramatorsk har en lokal församling öppnat upp sina dörrar för människor som flyr från Donetsk och Debaltsevo. Människor som inte längre har några hem och som lever i en otroligt utsatt situation.

Barnmissionen gör också ett stort arbete för att hjälpa flyktingar som tagit sig till regionen Lviv i västra Ukraina. Igår delades 6 ton mat, kläder, skor, tyger och mycket annat ut till flyktingfamiljer i Lviv!

– Alla familjer har små barn. De behöver mat, kläder, skor, blöjor, schampo och tvål, säger Lyudmila och riktar ett stort tack till alla givare:
– Människorna vi hjälpte är verkligen tacksamma för era fantastiska gåvor.

Att få komma till ett område utanför krigszonen betyder mycket, inte minst för barnen.
– När jag frågade barnen vad de gillade här svarade de alla samma sak: “Här finns inga bomber, här är tyst och man kan gå på gatan”, berättar Lyudmila.

Barnmissionen samarbetar med Pingstkyrkan i Lviv som just nu tar hand om 110 flyktingar från Donetsk och Lugansk i östra Ukraina.

– Från djupet av mitt hjärta vill jag säga tack till alla givare för den hjälp ni ger till Ukraina.
– Behoven blir större och större varje dag, men tack vare er kan vi hjälpa många av Guds minsta.