Ge rent vatten!

Ge rent vatten

Rent vatten är en förutsättning för liv. Utan vatten kan man inte dricka. Inte odla. Inte sköta boskap.

Rent vatten är en bristvara. En tiondel av världens befolkning, 884 miljoner människor, har inte tillgång till rent vatten.

Nästan 290 000 barn under fem år dör varje år av diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det är runt 800 barn varje dag. 33 barn i timmen. Ett barn varannan minut.


Ge rent vatten2

Men det finns hopp. En brunn kan betyda skillnaden mellan liv och död. I norra Kenya, i Zambia, Uganda och Burkina Faso vill Barnmissionen borra brunnar för att ge människor livsförutsättningar.

En brunn kan kosta allt från 3 000 kronor till 200 000 kronor. Under gynnsamma förhållanden kan Barnmissionen gräva en brunn som utrustas med handpump. I områden där vattnet ligger djupt tvingas vi istället djupborra till en betydligt högre kostnad. Samtidigt som vi gräver eller borrar brunnar  utbildar vi befolkningen om vikten av att använda rent och friskt vatten.


Ge rent vatten3

I Barnmissionens webbshop kan du ge bort rent vatten. En andel i en brunn kostar 100 kronor och du kan ge bort så många andelar som du vill. Du kan också swisha valfritt belopp till 9010802. Märk din gåva “vatten”.

Tack för att du hjälper oss att hjälpa!

Ge rent vatten4