I dag, när de kom de till skolan, var det fest

I dag är det dagen D för 52 barn som får börja förskoleklass i våra tre skolor. Jag var på besök i en av skolorna när 18 förväntansfulla barn välkomnades av sin lärare. En del barn såg lite ängsliga ut medan andra började dansa spontant så fort det kom musik ur högtalarna. Första dagen var som ett party med ballonger, lekar, fika och överraskningar. Vi önskar dem en god skolgång och att de alla ska få möjlighet att lära sig de färdigheter de behöver på sin livsvandring.

I vårt Sponsorship program däremot ger vi barnen och ungdomarna ett ekonomiskt bidrag som möjliggör skolgång för dem från Kinder 1 till och med femte året på college/universitet.

Barnen i barnbyn, går alla i statliga skolor och de började sitt nya skolår redan den 4 juni. En del av de barnen har inte haft möjlighet att gå i skolan innan de flyttade till barnbyn vilket gör att en del av dem går i en klass med yngre klasskamrater. Vi försöker hjälpa dem att komma i fatt, genom att ge dem special undervisning, stimulera till läsning, att hitta vad de är intresserade av och vad som får dem att blomma. 

Vi skulle behöva ha fler laptops och smartphones för dem att använda i undervisningssyfte. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få möjlighet att ta del av det stora utbud av nyttiga och lärorika appar som finns för att stimulera till lärande. De behöver ju också så klart ha tillgång till information från internet. Är det så att du har en laptop (uppgraderingsbar till Windows 10) eller en smartphone som du inte använder längre, men som är fungerade så tar vi gärna emot dem. Vi kommer att vara i Sverige under tiden 18/7-28/8. Så hör gärna av er så kan vi bära med dem hit!

Min sista bild i dag är på Jeanna. Hon är 4 år och har varit så förväntansfull på att börja skolan så hon har provat sin skouniform flera gånger. I lördags kväll tog hon på gympakläderna och tyckte att nu kunde väl skolan ändå börja! Så härligt när barnen är ivriga att lära sig! Låt oss alla behålla den ivern!