Jordbävningar på Filippinerna

Filippinerna har de senaste dagarna drabbats av flera jordbävningar. Myndigheter uppger att 16 personer har dött, 86 skadats och att 14 personer fortfarande saknas. Barnmissionens verksamheter på Filippinerna har inte berörts.

Den första jordbävningen, med en magnitud på 6,1 inträffade på måndagen den 22 april nära staden Bodega på den filippinska ön Luzon, nordväst om Manila. En flygplats skadades allvarligt och ett 80-tal byggnader skadades. Jordbävningen kändes även i huvudstaden Manila. Minst 52 mindre efterskalv har rapporterats.
Under tisdagen den 23 april inträffade en ny jordbävning med magnituden 6,5 längre söderut på Filippinerna, med centrum på ön Samar. Enligt filippinska myndigheter drabbades framför allt städerna San Julian och Tacloban City. Tio personer har skadats och 35 byggnader har skadats.
– Vi satt i bilen, så vi kände inte av jordbävningen. Men när vi kom till kontoret möttes vi av medarbetare som berättade att det skakat i cirka 10 sekunder och sedan var det över. Det är inga skador alls i våra områden, berättar Eva-Mari Blomqvist från Children´s Mission Philippines.