Sommar i Ukraina – Barnmissionen sprider hopp och glädje till tusentals

Sommar och lov är för många av oss en tid av glädje och vila. Vi planerar resor, upptäcker kanske en ny stad eller ett nytt land och får möjlighet att spendera extra mycket tid med familj och vänner.

Det som kan kännas självklart för oss är inte lika självklart för alla. I Ukraina där vi arbetar i områden med mycket fattigdom och social utsatthet kan sommaren vara en plåga inte minst för barnen.

Därför har Barnmissionen i flertal år med Din hjälp jobbat extra hårt på sommaren för att ge tusentals barn och familjer hopp och glädje.

Lyudmila Lonyuk som leder Barnmissionens arbete i Ukraina har skickat bilder på några av de aktiviteter som pågår under sommaren.

Under sommaren arrangerar vi sommarläger i Dubechno för cirka 1500 barn. Dagar fyllda av kul aktiviteter, god mat och nya vänner för livet.

I början av Juni var vi med och firade den internationella barndagen med många aktiviteter i staden.

Vi var en del av en stor barnfestival med över 10.000 barn med aktiviteter, sång och tävlingar.
Tillsammans med “Ministry of Emergency Situations” serverade vi måltider till 600 barn.

Vi har besökt barnsjukhus och överräckt fina gåvor och leksaker från våra givare i Sverig och Färöarna.

Barnmissionen arrangerade också en festival mot korruption med 300 barn från 5 olika byar i vårt distrikt. Medlemmar i vår No Corruption Generation klubb från olika skolor presenterade sina program till stort intresse.

Tack till alla givare som gör allt detta arbete möjligt och skapar en glad sommar för så många barn!

Vill du också vara med och stödja arbete?

geengava2