Svenska

Skola under träd blev ny skola

När missionärerna KeA och Birgitta Arnlund kom till Lokichoggio i norra Kenya år 2008 möttes de av enorma behov. Det rådde brist på mat, vatten, sjukvård, sanitet och utbildning. Några privatpersoner hade startat en egen skola under ett träd, där 100 barn samlades varje dag för att få enkel undervisning.

KeA och Birgitta drömde om att kunna hjälpa byborna genom att bygga en skola och började samla in pengar. Några år senare fanns skolan Hannah Emuriakin på plats. Genom organisationen Ledo startade de också upp andra verksamheter, som matpaketutdelning, entreprenörskapsträning och kycklingprojekt.

Vid årsskiftet 2015–2016 inleddes ett samarbete med Barnmissionen kring arbetet och under år 2017 byggdes skolhem för att hjälpa de äldre barnen att fokusera på studier och samtidigt skydda flickor från att giftas bort.

Våren 2017 drabbades nordvästra Kenya av svält. Barnmissionen startade en insamling för att kunna dela ut mat till drabbade.

…..

 I år är det 40 år sedan Barnmissionen startade. Det vill vi uppmärksamma genom att bjuda på glimtar från Barnmissionens historia. Välkommen till Barnmissionens jubileumsfirande i Europaporten, Malmö, lördagen den 28 september kl 19:00.