Svenska

Alice 25 år på Barnmissionen

I 25 år har Alice Aaberg arbetat åt Barnmissionen (Children´s Mission) i Danmark. I måndags firades ”25-åringen” med blommor, tal och trevlig gemenskap på Barnmissionens kontor i Malmö.

Plikttrogen, glad, flexibel och uthållig. Hyllningsorden var många när Alice Aabergs 25 år på Children´s Mission firades. Under åren som gått har hon arbetat för åtta danska missionsledare och jobbat på sju olika kontor.

– För mig är det hjärtat för barnen som är det centrala. Det är därför jag jobbat kvar i så många år, sade Alice Aaberg.

Barnmissionens generalsekreterare Bo Wallenberg, som själv har arbetat för Barnmissionen i 30 år, konstaterade att det är han och Alice Aaberg som varit Barnmissionen trogen under längst tid.

– Du har alltid varit mån om att värva nya givare. Jag glömmer aldrig när du ringde in till Danmarks radio och berättade om Barnmissionens arbete, sade Bo Wallenberg och fick Alice Aaberg att berätta hela historien.

– Det var ett Ring så spelar vi-program, där man fick berätta lite om sig själv och önska en låt. Jag ville inte prata om mig själv, men fick en idé om att jag kunde ringa in och berätta om det som jag lever för – missionens arbete.

Alice Aaberg kom med i programmet. Hon fick berätta vad Children´s Mission gör och att hon själv på plats fått se hur hjälpen når fram till de behövande på Filippinerna.

– Jag fick berätta väldigt mycket längre än vad som var brukligt och sedan gjorde programledaren något som han aldrig gjort tidigare, han bad om telefonnumret till Children´s Mission så att de som var intresserade kunde höra av sig dit.

Timmarna efter programmet blev Children´s Missions växel nedringd av folk som hade hört Alice Aaberg berätta och ville veta mer. Radioinslaget ledde också till att missionen fick 20 nya faddrar.Dela