Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

Barnmissionen ger nödhjälp till Ukraina

Kriget har nått Ukraina och folket flyr. Nu behöver Barnmissionen hjälp att hjälpa de människor som drabbas.

− I krig och katastrof behövs Barnmissionen som allra mest. Vår personal i Ukraina väljer att stanna kvar för att kunna hjälpa människor som behöver vår hjälp, säger Bo Wallenberg, generalsekreterare för Barnmissionen.

Under oroligheterna 2014 kom stora interna flyktingströmmar från östra Ukraina till västra Ukraina och Volyn-regionen, där Barnmissionen är verksamma. Tusentals människor flydde, med enbart kläderna på kroppen, och behovet av humanitär hjälp var enormt. Då var Barnmissionen en av de största hjälporganisationerna i regionen.

− Nu ser vi en ännu värre situation. Därför stärker vi vår nödhjälpsbro med humanitär hjälp till Ukraina. Vi går in och köper matpaket till flyktingfamiljer. Vi förbereder vår lägergård så att den tillfälligt kan ta emot flyktingar. Vi skickar hjälpsändningar till landet, så fort det är möjligt, säger Bo Wallenberg.

Humanitär hjälp finns i Barnmissionens lager, men vi behöver hjälp till matpaket och till transporter.

− Du kan kanalisera din vilja att hjälpa det ukrainska folket genom att ge en gåva till matpaket och fraktkostnader. För 100 kronor kan vi ge tio kilo mat till en flyende familj, säger Bo Wallenberg.

Barnmissionen är en av Ukrainas största biståndsorganisationer. I 30 år har vi funnits på plats för att hjälpa utsatta människor. Barnmissionen har sitt säte i Lutsk, i västra Ukraina, men jobbar i hela landet.

Årligen hjälper Barnmissionen cirka 200 000 människor, genom 300 samarbetspartners, som sjukhus, barnhem, skolor och äldreboenden, men också Räddningsverket, sociala myndigheter och hjälporganisationer. Barnmissionen i Ukraina distribuerar varje år tusentals ton humanitär hjälp. Nu ökar behoven – och du kan hjälpa till!

Så ger du en gåva:

Via hemsidan

Plusgiro 90 10 80-2

Bankgiro 901–0802

Swish 90 10 80-2

Märk din gåva ”Nödhjälp Ukraina”