Svenska

Hälsoproblem stoppar inte Jhie-Ann och Danica

Många barn med hälsoproblem får hjälp av Children´s Mission Philippines med sjukvårdskostnader, mediciner och utbildning. Två av dem är Jhie-Ann och Danica.

Jhie-Ann är sex år gammal och bor i ett utsatt område i Rodriguez i utkanten av Manila, tillsammans med sin mamma och tre syskon.

När hon var två år gammal drabbades hon av hjärnhinneinflammation, och har haft hälsoproblem sedan dess. Jhie-Anns pappa lämnade familjen och ingen vet var han tog vägen. Mamman är därför ensam om att försörja de fyra barnen.

Mamman fick hjälp av Barnmissionen att gå en yrkeskurs till frisör. Nu jobar hon som frisör för att försörja sin familj.

Jhie-Ann går i förskoleklass och får stöd från Barnmissionen, både med skola och med mediciner för sin sjukdom. Hon älskar att skriva och att teckna. När hon är hemma leker hon med sin yngre bror. Trots sina medicinska problem drömmer hon om att studera för att i framtiden jobba som läkare.

Danica är tretton år gammal. Hon har fått ekonomisk hjälp från Barnmissionen sedan 2017. Danica har en grav hörselskada och kan inte tala. Föräldrarna kämpar hårt för att hjälpa sina barn och ge Danica så goda förutsättningar som möjligt. Pappan jobbar som säkerhetsvakt och mamman är hemmafru och tar hand om barnen.

Danica har gått i en särskola, men klarar nu av att studera i en vanlig skola. Hon älskar att teckna, men också att dansa, och studerar hårt för att en gång kunna utbilda sig till stylist.