Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

Hjälp till över tusen familjer

Att jultiden handlar om att ge var tydligt när Barnmissionen på Filippinerna genomförde sin julsatsning. Ett tusental barn med familjer fick en uppskattad julhälsning med mat och presenter.

Liksom andra länder har Filippinerna drabbats av höjda matpriser och högre levnadsomkostnader. För familjer som redan tidigare hade svårt att få mat för dagen har vardagen blivit ännu tuffare.

− Många människor kämpar hårt för att kunna ge sina familjer mat på bordet i jultiden. Det är tragiskt, men det är sant. På Filippinerna är det tradition att man firar ”Noche Buena” med en middag sent på julaftonskvällen. Vi är så tacksamma att vi, tack vare Barnmissionen, kunde ge mat till behövande och sprida glädje, säger Bernadette Megano från Children´s Mission Philippines.

Matpaketen från Barnmissionen spred glädje och hopp i olika delar av Manila. 260 familjer i fem utsatta områden fick matpaket inför julen, liksom 270 familjer som deltar eller har deltagit i Barnmissionens näringsprogram för underviktiga barn.

550 barn som får skolgång genom Barnmissionen på skolorna Hills of Grace Center, Shining Light Center och Molfrid Center fick matpaket och julklappar i samband med stora julfester för barn, föräldrar och personal. Barnens ögon strålade av glädje. Föräldrarna var så tacksamma för gåvorna till barnen och inte minst för matpaketen som ledde till att familjerna inte behövde gå hungriga över julen.

Även barnen i Barnmissionens barnby Open Heart Children´s Village firade julen med julfest, god mat och presenter.