Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

Kyrkor i lågor – nu hjälper Barnmissionen

Kyrkor brändes, samtidigt som kristna fördrevs från sina hem och deras hem förstördes av en mobb i östra Pakistan. Barnmissionen skickar nu nödhjälp till de drabbade familjerna.

Pastor Kashif Chand från Barnmissionens samarbetsorganisation Full Gospel Assemblies of Pakistan, FGA, berättar att flera av organisationens kyrkor har förstörts. I ett videoklipp visar han en förstörd kyrkolokal där bara de sotiga väggarna återstår och en pastorsbostad som var nybyggd, men som nu är totalförstörd. Han berättar om totalt ett antal förstörda kyrkor från olika kristna samfund och om många förstörda hem.

Attacken utfördes den 16 augusti i Jaranwala som ligger utanför Faisalabad. En stor mobb gick till attack mot kyrkor och kristna människors bostäder. Familjerna fördrevs från sina bostäder, som sattes i brand. Människor har skadats, men det finns inga uppgifter om dödade.

Barnmissionen gick snabbt in och skickade nödhjälpspengar till FGA i Pakistan. Pengarna används till mat åt familjer som förlorat sina bostäder. Mat serveras tre gånger om dagen på tre olika platser i området. Barnmissionen planerar att skicka mer ekonomisk hjälp framöver och har löpande kontakt med partnerorganisationen.

Bakgrunden till upploppet sägs vara att två kristna män skrivit något nedsättande mot islam i en koran, ett påstående som ifrågasätts av kristna grupper. I Pakistan är det förenligt med dödsstraff att utrycka sig nedsättande mot islam. Polisen har gripit de två kristna männen som riskerar åtal för hädelse. Polisen har också arresterat ett 100-tal personer som varit inblandade i attackerna.

− Vi ber er att fortsätta be för kyrkorna i Pakistan, uppmanar pastor Kashif Chand från FGA.