Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

Lägret gav Nastya vänner för livet

Kriget i östra Ukraina har lett till att många människor tvingats fly från sina hem och blivit internflyktingar. Så var det för Nastya. Hon bodde med sin familj i Kurahovo nära Donetsk. När kriget startade tvingades hon  att fly till Lutsk i västra Ukraina tillsammans med sin mamma och sin bror.

Det var en svår tid för familjen. Inget jobb, ingen inkomst, inget hem och en osäker framtid. Familjen tvingades börja om från början.

Nastyas mamma var kristen och sökte sig till församlingen Kingdom of God i Lutsk. Där fick hon hjälp från församlingsmedlemmarna. Barnmissionen gick också in och hjälpte familjen.

Inför sommaren erbjöd Barnmissionen att Nastya och hennes bror Senya skulle få komma till lägergården Dubechno. Den sommarveckan blev starten på syskonens nya liv. De kunde förtränga tankarna på krig och skjutningar och istället umgås och leka med andra barn.

Flera barn från Kingdom of Gods söndagsskola var på lägret samtidigt som Nastya och Senya, så när de kom tillbaka från lägret hade de flera vänner att umgås med på hemmaplan, de började gå till kyrkans söndagsskola och de kände sig inte längre lika ensamma.

Sedan 2014 har syskonen varit på lägret varje år. De tackar Gud och Barnmissionen för möjligheten att komma till Dubechno.

Ge fler utsatta barn en drömsommar.

Ge en gåva här.

Det går också att ge en gåva via Swish 9010802 eller plusgiro 90 10 80-2. Märk gåvan “Sommargåva”.