Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

Mamma, blir det något sommarläger i Dubechno i år?

En viktig tradition för Barnmissionen är vårt sommarläger i ukrainska Dubechno för Tjernobylbarn och barn från väldigt utsatta fattiga familjer. Under hela året har vi förberett för att ta emot alla de tusentals barn som blivit lovade några veckor i paradiset Dubechno. Vi har till och med börjat bygga 19 nya övernattningsrum för barnen.

Men hela världen är upp och ner på grund av pandemin som rasar och Ukraina är inget undantag. Vi kan i skrivande stund inte veta om vi får lov att samla stora mängder barn tillsammans i sommar. Ukraina ligger långt efter Norden när det gäller vaccinering, så hoppet är inte stort, men det finns fortfarande en chans att lägret kan bli av i någon form. Det vi med säkerhet vet, är att vi inte ska svika alla dessa barn som längtar efter sin bästa sommar och ser fram emot att få äta sig mätta varje dag, att leka, ha roligt och få kärlek från kristna människor.

Vi kommer därför även i år att göra en stor sommarinsamling till de utsatta barnen. Om barnen inte kan komma till lägret kommer vi mobilisera krafter för att komma hem till dem med mat, kläder och godis, men framför allt med det glada budskapet om Jesus och evigheten. Vi som kristna har ett hopp om att det kommer en dag då det inte finns mer tårar eller sjukdom och då vi aldrig ska skiljas mer. I den svåra tid vi alla lever i nu är detta budskap viktigare än någonsin att nå ut med till barnen och deras familjer.

Bo Wallenberg

Generalsekreterare   

Här kan du ge din gåva. Du kan också swisha till 9010802 och märka din gåva: ”Sommargåva”.