Svenska

Matpaket till internflyktingar i Kamerun

Blodiga konflikter mellan olika grupper i Kamerun gör att många människor har tvingats fly från sina hem. Via partnerorganisationen Mepcam hjälper Barnmissionen utsatta familjer som lever som internflyktingar. Flera av familjerna består av änkor med många barn att ta hand om. Familjerna får hjälp att starta egna företag, för att kunna försörja sina familjer och bygga upp sina liv igen.

Under Coronapandemin har internflyktingarna haft det extra svårt, och därför har Barnmissionen genom Mepcam gått in och hjälpt familjerna med matpaket. Den siste juli fick 40 familjer hjälp. Varje familj fick 50 kilo ris, fem liter bönor, fem liter matolja samt ansiktsmasker, handsprit och tvål.

Familjeförsörjarna fick också lyssna till Noami Bissonge från Mepcam som delade sin livshistoria och uppmuntrade deltagarna att lita på Gud under tuffa tider i livet.

Evegina Bih är änka med åtta barn och barnbarn. Hon tvingades fly sitt hem när stridigheterna nådde hennes by. Att få maten att räcka till är oerhört svårt, och när hon fick matpaketet från Barnmissionen konstaterade hon med tacksamhet att nu får barnen för första gången på länge äta sig ordentligt mätta.

– Mitt hjärta är fyllt av glädje för den fantastiska gåva vi fått från Barnmissionen. Jag ber att Gud ska välsigna alla givare, säger hon.

Ngum Jennet är 44 år. Tillsammans med sina tre barn fick hon fly från oroligheterna i hembyn. Hon hyr idag en bostad i en annan stad, där hon säljer kål för att försörja familjen.

Livet som internflykting och familjeförsörjare var hårt redan tidigare, men nedstängningen och restriktionerna till följd av Coronaviruset har gjort vardagen ännu tuffare, och hon är mycket tacksam för den hjälp som hon får från Barnmissionen genom den lokala partnern Mepcam.

Vill du hjälpa Barnmissionen att hjälpa fler som drabbats av Coronapandemin och dess ekonomiska effekter? Ge en gåva via Barnmissionens hemsida eller swisha din gåva till 9010802 och märk den ”Corona”. Tack!