Svenska

Med mätt mage lär man sig lättare!

Hjälp oss att ge matpaket, menskoppar, skoluniformer och böcker till de barn som finns i Barnmissionens arbete.

Matpaket

Att lära sig något på tom mage är nästan omöjligt. Därför får alla skolbarn i Barnmissionens skolor ett näringsrikt mål mat per dag. Men det räcker inte alltid. Många av de barn vi har i vårt arbete kommer från så fattiga omständigheter att de knappt får mat hemma. Därför behöver vi ibland stödja familjerna med extra mat.

För 100 kronor ger du ett matpaket med tio kilo baslivsmedel till våra familjer. Swisha till 9010802 och uppge ”Matpaket”. Du kan också ge en gåva här.

Menskoppar

Menskoppar är en smart lösning för våra skolflickor som ofta stannar hemma från skolan när de har menstruation, eftersom de inte har råd med mensskydd. Menskoppen är medicinskt testad, den kräver väldigt lite vatten och kan användas i upp till fem år.

För 200 kronor ger du en menskopp till en skolflicka. I priset ingår också utbildning om koppen, hygien och samlevnadsfrågor. Swisha till 9010802 och uppge ”Kopp”. Du kan också ge en gåva här.

Skolböcker/skoluniform

Skoluniformer och skolböcker är nödvändiga för att barnen ska kunna gå i skolan. Ofta är skoluniformerna de enda rena och fina kläder som barnen har. Ofta går de runt i trasiga kläder till vardags, men i samma stund som de tar på sig skoluniformen blir de lika fina som alla andra.

För 300 kronor ger du skolböcker och skoluniform till ett av våra skolbarn. Swisha till 9010802 och uppge ”Skola”. Du kan också ge en gåva här.