Svenska

Monica fick hjälp – genom en dröm

Tvåbarnsmamman Monica i Kenya var redo att avsluta sitt liv. Hon planerade att hitta någon som kunde ta hand om barnen och därefter ta sitt eget liv. Istället kom hon – genom en dröm − till Gift School i Mombasa där hon fick hjälp och nytt hopp för livet.

Livet har varit tufft för 29-åriga Monica. Hon är själv föräldralös och växte upp i Mombasa utan föräldrar. Hon gifte sig och fick barn, men det blev inget bra familjeliv. Maken var våldsam och när Monica var gravid med andra barnet lämnade maken familjen.

Att försörja sig själv och sina barn var nästan omöjligt. Dessutom var Monica sjuk och behövde mediciner. Monica försökte försörja sin familj genom tillfälliga jobb, som att tvätta kläder, men när andra barnet fötts och hon hade två barn att ta hand om blev det omöjligt.

Som föräldralös hade Monica inte några egna släktingar som kunde hjälpa henne med barnen. Hon såg ingen möjlig framtid, utan planerade att hitta någon som kunde ta hand om barnen, för att därefter själv avsluta sitt liv.

På natten fick Monica en dröm. I drömmen fick hon höra att hon skulle ta sina barn till en skola som fanns nära järnvägens område, och där skulle hon få hjälp. Hon bestämde sig för att pröva drömmen, gick till järnvägens område och frågade efter en skola, och de människor hon mötte pekade på Gift School.

Visst fick hon hjälp! Den fyraåriga dottern Mwanahawa får nu börja i Gift Schools förskola utan kostnad. Där får hon enklare undervisning, skoluniform och mat varje dag. Familjen kommer också att få extra hjälp med mat, inte minst när skolan håller stängt.

Mamman är jätteglad för att någon har visat familjen kärlek, att de har mat att äta och att familjen nu får en möjlighet att klara sig.