Svenska

Nödrop från vår skola i Burkina Faso!

I Burkina Faso har både skolor och kyrkor attackerats av gangstergäng som mördat lärare på skolor samt avrättat pastorer och bränt ner kyrkor. Hjälp oss att höja säkerheten på Barnmissionens skola i Burkina Faso, så att våra 800 elever och lärare kan känna sig trygga!

Burkina Faso har varit ett mycket fredligt land där muslimer, kristna och folk från andra religioner levt i samförstånd och fred. De sista tre månaderna har situationen kraftigt förändrats. Många kristna kyrkor har blivit nedbrända och pastorer dödade av olika muslimska fundamentalistgrupper. Tre av de kyrkor som vi varit med om att starta är nedbrända och många kristna är på flykt.

Det är inte bara kyrkor som står under attack, utan också skolor. Tre skolor har blivit utsatta för attacker i Burkina Faso. Där har lärare blivit halshuggna framför eleverna som en varning, speciellt gäller detta skolor som har flickor som studerande.

En av Barnmissionens största skolor ligger i Burkina Faso. Där har vi över 800 barn som går i skola, hälften av våra elever är flickor. Detta gör att vi måste höja säkerheten på vår skola genom att bygga högre murar och taggtråd uppe på murarna. Vi behöver också byta grindar och dörrar och skaffa säkerhetsvakter.

Situationen är akut och våra elever och lärare är mycket rädda. Vårt missionärspar från Island är på väg ner till skolan just nu för att påbörja arbetet med att stärka upp säkerheten kring skolan. Detta medför extra kostnader som inte fanns i budget och därför vädjar vi om en extra gåva så att vi kan skydda våra elever och lärare och säkra framtiden för skolan.

De attacker som skett mot skolor har utförts av gangstergäng som kört in på skolområdet med motorcyklar, gjort ett snabbt tillslag mot lärare och elever och sedan kört iväg. Genom att säkra murar och grindar samt skaffa säkerhetsvakter kan vi på ett mycket bättre vis skydda barnen och lärarna.

Ge en gåva här eller swisha till 9010802. Uppge ”Nödrop Burkina Faso”.

Med hopp om en snabb positiv respons i ett akut läge!  

Bo Wallenberg

Generalsekreterare