Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

Nu kan Rashidat försörja sin familj

I Nigeria är fyra av tio personer arbetslösa eller undersysselsatta. 30-åriga tvåbarnsmamman Rashidat Alimi var en av dem. Men tack vare Barnmissionens hjälp har hon nu startat eget som kycklinguppfödare och kan försörja sin familj.

Rashidats man arbetar som plattläggare, men arbetet är oregelbundet och inkomsten dålig. För att dryga ut familjens inkomst arbetar Rashidat extra som lärare.

– Jag har undervisat i fem år nu, men lönen är väldigt dålig och dessutom oregelbunden.

Barnmissionens partner i Nigeria, Flep, ordnar en entreprenörskapsutbildning inom fågeluppfödning. Rashidat kom med i utbildningen och i Fleps spargrupp och efter en tid fick hon ta emot och sköta 18 kycklingar. Rashidat födde upp fåglarna och sålde dem med god förtjänst. Det gav henne ett litet startkapital för framtiden.

Rashidat är fast besluten att starta sin egen fågeluppfödning. Hon har hyrt en lokal och från gruppens gemensamma kassa kunnat låna pengar för att köpa in 100 fåglar till sin egen uppfödning.

Tre månader senare går Rashidats kycklinguppfödning mycket bra. Snart kommer hon att kunna betala tillbaka sitt lån och köpa nya fåglar till fågelfarmen, samtidigt som hon får en inkomst som familjen kan leva på.

På längre sikt hoppas hon kunna utöka sin fågeluppfödning och anställa personer i sin rörelse.

Vill du hjälpa Barnmissionen att utbilda fler småföretagare? Då kan du ge en gåva till Barnmissionens arbete med entreprenörskap och samhällsutveckling, Devent. Gåvan ger du här.