Svenska

På sommarlägret fick Andrei en familj

Andreis fru och barn framför familjens hus.

Andreis föräldrar övergav honom vid födseln och under uppväxten på ett barnhem saknade han en egen familj. När Andrei fick komma till Dubechnolägret fick han uppleva Guds kärlek och känna hur de andra lägerdeltagarna blev hans familj.

– Jag är så tacksam för alla som gett pengar så att jag och andra barnhemsbarn fick komma till lägret, säger Andrei.

Andrei föddes 1983, men han har aldrig fått lära känna sina föräldrar. Han föddes med en cp-skada (cerebral palsy) och föräldrarna övergav honom redan på sjukhuset. Allt han vet om sina föräldrar är att pappan bodde i Kiev och att mamman kom från Turkmenistan.

Sina första åtta år bodde Andrei på ett barnhem i Kivertsi, sedan skickades han till ett annat barnhem i Holovno. Trots sitt fysiska funktionshinder klarade Andrei sig bra. På barnhemmen fick personalen ta föräldrarnas plats och de andra barnen blev som hans syskon, men Andrei saknade egna föräldrar och en egen familj. Han kunde inte förstå varför föräldrarna inte ville veta av honom.

En dag bjöd Andreis vän in honom till ett möte i en närbelägen kyrka. För första gången fick Andrei höra att det finns en Gud som älskar honom. Bara några dagar senare kom Barnmissionens team till barnhemmet. De hade med sig presenter till alla barn, berättade om Guds kärlek och delade ut biblar. Barnmissionen inbjöd också barnen till ett sommarläger i Dubechno.

Andrei fick åka till Dubechnolägret varje sommar. Jesus blev hans bästa vän och livet blev enklare. På lägret mötte Andrei andra kristna barn och han fick många vänner. Han kände sig inte längre ensam och bortglömd, när han hade Gud själv som sin far. Han såg alla kristna lägerdeltagare och vuxna som sina bröder och systrar och upplevde att han genom dem hade fått en jättestor familj.

Andrei utbildade sig till skomakare och 2006 gifte han sig med en kristen tjej, Nina. De köpte ett gammalt hus och bröderna från kyrkan hjälpte honom att renovera det. Gud gav Andrei och Nina tre underbara barn och de är alla en stor och glad familj. Allt Andrei drömde om på barnhemmet har nu blivit verklighet.

När Andreis barn växte upp ville han att även de skulle få komma till Dubechnolägret. Han berättade för barnen hur fantastiskt Gud hade hjälpt honom, gett honom hopp för framtiden och förvandlat hans liv.

Även Andreis barn älskade Dubechnolägret och efter första lägerveckan ville de absolut komma tillbaka nästa år.

– Jag är så tacksam till Gud för allt. Han har skickat så många fantastiska personer i min väg, som har hjälpt mig mycket. Tack till alla människor som gett pengar så att jag och andra barnhemsbarn från Holovno fick komma till Dubechno.

– Idag ser min situation helt annorlunda ut. Nu har jag ett arbete och allt jag behöver. Nu är det min tur att hjälpa andra och att visa dem Guds kärlek, säger Andrei.

Idag har Andrei tre egna barn.

Ge fler utsatta barn en drömsommar på Barnmissionens lägergård i Dubechno. Ge en gåva här.

Det går också att ge en gåva via Swish 9010802 eller plusgiro 90 10 80-2. Märk gåvan “Sommargåva”.