Svenska

Tack för förtroendet!

I lite mer än fyra år har vi arbetat för Barnmissionen på Filippinerna. Det har varit utmanande, spännande, roligt och jobbigt. Med andra ord ungefär vad man kan förvänta sig av ett arbete i en ny kultur, ett nytt land och i en organisation som var helt ny för oss.

Vi är tacksamma för att vi fick möjligheten att vara med och utveckla arbetet, för alla kompetenta medarbetare och för alla barn och vuxna som vi har lärt känna. Under de här åren har vi dessutom privat drabbats av flera olika omvälvande livssituationer med svår sjukdom och flera dödsfall i vår nära familj som såklart har påverkat oss mycket.

Redan innan vi tog uppdraget fanns tankar på att göra Children´s Mission Philippines oberoende av daglig svensk ledning och i slutet av september fattade den filippinska styrelsen beslutet att ta över. Vi har blivit avtackade på äkta filippinskt sätt med olika sorters nudel wok (kallas för Pancit på Filippinerna), olika bakverk baserade på ris eller kassava, sång, brev, kort, teckningar, många kramar och förböner.

Nu har vi återvänt till Sverige och höstkylan. Det tar ett tag att vänja sig vid att man behöver ytterkläder, tjocka skor eller stövlar. Vi har ännu inte bestämt vad som blir nästa steg i våra liv men vi är övertygade om att det finns utmaningar och uppdrag som vi kan ta oss an.

Tack Barnmissionen för de här åren! Vi önskar alla medarbetare lycka till med visionen om att göra världen till en värld där alla människor kan leva ett värdigt liv utifrån värdegrundsorden: Öppenhet, Delaktighet, Värdighet, Hållbarhet och Lärande.

EVA-MARI BLOMQVIST