Svenska

Vi intensifierar nödhjälpen till Ukraina!

Kära faddrar och livräddare!

Ingen av oss kunde väl tro att vi under vår levnadstid skulle få uppleva krigets fruktansvärda fasor i Europa, men just nu rasar ett fullskaligt krig i Ukraina. Miljoner kvinnor och barn är på flykt, medan männen stannar kvar i Ukraina för att kämpa för sin egen och landets överlevnad. Ingen kan med bestämdhet säga när och hur detta kommer att sluta, mer än att det är och blir ett fruktansvärt lidande för civilbefolkningen.

Barnmissionen har varit verksamma i Ukraina i mer än 30 år och är en av Ukrainas största hjälporganisationer. Nu har vi intensifierat vårt arbete och ökat våra hjälpinsatser till de nödlidande i Ukraina. Vi har skickat fler hjälpsändningar än någonsin och kommer att göra detta så länge som det finns möjlighet att komma över gränserna in i Ukraina. Där samarbetar vi med myndigheter och frivilligorganisationer för att snabbt nå de värst drabbade.

Vår hjälp har nått fram och gör en stor skillnad för dem som saknar mat, vatten, kläder och tak över huvudet. Därför vill vi fortsätta att hjälpa det nödlidande ukrainska folket. De pengar vi samlar in kommer att gå till inköp och transport av nödhjälp, men också till att hjälpa människor att återuppbygga sina hem och liv efter detta fruktansvärda krig. Därför vädjar jag ännu en gång om en generös gåva till det ukrainska nödlidande folket.

Med vänlig hälsning

Bo Wallenberg

Generalsekreterare  

Så här ger du en gåva:

Ge en gåva via hemsidan

Swisha till 9010802 och uppge ”Nödställda i Ukraina”

Ge via bankgiro 901-0802 och uppge ”Nödställda i Ukraina”

Ge via plusgiro 901080-2 och uppge ”Nödställda i Ukraina”

eller använd det inbetalningskort du som regelbunden givare har fått hemskickad.