Tre Barytoner

Tre Barytoner

På gång

Konserter med Tre Barytoner

Fredag 15 mars kl 19:00  Tre Barytoner ger konsert i Rydaholms kyrka (Svenska kyrkan)

Lördag 16 mars kl 19:00  Tre Barytoner ger konsert i Filadelfia, Töcksfors

Söndag 17 mars kl 11:00  Tre Barytoner ger konsert i Pingstkyrkan, Bengtsfors

Söndag 17 mars kl 18:00  Tre Barytoner ger konsert i Pingstkyrkan, Tibro

Söndag 24 mars kl 17:00  Tre Barytoner ger konsert i Pingstkyrkan, Trelleborg

Fredag 12 april kl 19:00 Tre Barytoner ger konsert i Pingstkyrkan, Helsingborg

Lördag 13 april kl 18:00 Tre Barytoner ger konsert i Pingstkyrkan, Rönnäng

Söndag 14 april kl 11:00 Tre Barytoner ger konsert i Pingstkyrkan, Västra Frölunda

Söndag 14 april kl 18:00 Tre Barytoner ger konsert i Östermalmskyrkan, Kristianstad

Toner av väckelse på Kanal 10

Under sex lördagskvällar med start den 2 februari sänds programmet Toner av väckelse på den kristna tv-kanalen Kanal 10. Sånger med Tre Barytoner varvas med intervjuer av Bo Wallenberg, Mikael Järlestrand och Mikael Joumé. Programmet sänds även i repris på onsdagskvällar.

Toner av väckelse går också att se på Kanal 10 play.

Onsdag 6 mars kl 20:00  Toner av väckelse, del 5, på Kanal 10

Torsdag 7 mars kl 04:00 och 12:00  Toner av väckelse, del 5, på Kanal 10

Lördag 9 mars kl 21:30  Toner av väckelse, del 6, på Kanal 10

Söndag 10 mars kl 05:30 och 13:30  Repris Toner av väckelse, del 6, på Kanal 10

Onsdag 13 mars kl 20:00  Toner av väckelse, del 6, på Kanal 10

Torsdag 14 mars kl 04:00 och 12:00  Toner av väckelse, del 6, på Kanal 10

Bakgrund

Tre Barytoner startade som en dröm i mitt hjärta om att hitta en möjlighet att nå ut till människor med det glada budskapet om Jesus och att berätta om Barnmissionens livsviktiga arbete. När Mikael Joumé blev anställd på Barnmissionen hade han lagt en karriär bakom sig från Malmö Operan. Vid flera tillfällen samtalade jag med honom om att hans erfarenhet som sångare skulle vara underbar att få använda i Barnmissionens tjänst.
Mikael Järlestrand och jag har känt varandra i många år eftersom vi tillhör samma församling här i Malmö. Jag har alltid älskat att lyssna på Mikael Järlestrand då han sjunger och Barnmissionen har haft förmånen att få jobba med honom i flera olika projekt.

Jag har burit på en dröm att någon gång få möjligheten att sjunga tillsammans med Mikael men det har aldrig blivit av, förrän nu. Plötsligt en dag fick jag en idé om att det skulle vara härligt om vi alla tre kunde göra en konsert tillsammans och samla in pengar till Barnmissionen arbete. Jag presenterade min idé för Mikael Joumé och Mikael Järlestrand och till min stora glädje tackade de båda ja. Vår konsert blev en succé och gav mersmak både för oss och för andra. Vi bestämde oss för att göra några fler konserter tillsammans som sedan ledde till en hel julturné.

Bo Wallenberg

I sitt uppdrag som generalsekreterare är Bo ofta ute och möter människor och han har gjort sig känd som en estradör av rang. Med värme och humor kommunicerar han Barnmissionens viktiga arbete och den värdegrund arbetet utgår ifrån.
På sångrepertoaren återfinns pärlor från Sveriges kristna sångskatt, liksom örhängen av såväl Frank Sinatra som Christer Sjögren, gärna med en jazzig touch.

Mikael Joumé

Mikael har studerat vid Det Kongelige Musikkonservatorium i Köpenhamn och har tidigare arbetat på Malmö Opera. Idag arbetar Mikael som biträdande generalsekreterare på Barnmissionen och har gått från ett liv på scenen till kallelsen att arbeta med bistånd och mission.

Mikael Järlestrand

Mikael är en av Sveriges mest kända kristna sångare. Under mer en två decennier har han rest i såväl Sverige som utomlands och berört människor med sina sånger och det viktiga budskapet.
Mikael har gett ut åtta soloskivor och medverkat i många TV-program, bland annat fem år i rad i SVT:s julaftonsprogram “Julens sånger” med Carl-Uno Sjöblom, samt de senaste årens succéprogram “Minns du sången”.

Andliga klassiker

Tre Barytoner - Andliga Klassiker

Tre Barytoners debutskiva Andliga klassiker är fylld med sånger från den kristna sångskatten. Det är sånger som stämmer in på Tre Barytoners signum – de har ett tydligt budskap, mycket glädje och ett medryckande arrangemang. Det är också sånger som vid konserterna visat sig vara mycket efterfrågade.

“Det här är en skiva som får dig att le och sjunga med,” säger Bo Wallenberg och tillägger:

“Men det fina är att det inte bara är du som får glädje av skivan utan även behövande barn och familjer runt om på vår jord. Vinsten från skivan tillfaller Barnmissionens arbete.”

Sånger på skivan är: O store Gud, Ovan där, Från död till liv, Du lyfter mig (You raise me up), Genom allt, Min Fader vakar över mig, Så stor är Jesu kärlek, Vad gränslös kärlek (O sole mio), Som en härlig gudomskälla (Pärleporten), Jag fått bevis, Jag håller Hans hand och Herren är min herde.

Väckelsesånger

Väckelsesånger

Tre Barytoners nya skiva, Väckelsesånger, är en skiva för alla som älskar den kristna sångskatten. Här blandas glädjefyllda arrangemang av sånger som Gyllne Morgon och Vi reser hem med klassiker som På en avlägsen höjd eller Närmare Gud till dig. Det finns också några nyskrivna texter till kända melodier.

Tre Barytoners stora längtan är att kristen musik åter ska ljuda även i profana sammanhang. Den kristna sångskatten är en viktig del av Sveriges kulturarv och inget kan beröra så mycket som tonen från väckelsesånger.

Skivan innehåller 13 medryckande väckelsesånger som berör både hjärta och själ. Den som tycker om välkända läsarsånger kommer att älska det här albumet. Alla intäkter från skivan går till Barnmissionens hjälparbete. Köp skivan på Barnmissionens webbshop.

Bokningsförfrågan

Vid bokningsförfrågan eller mer information om Tre Barytoner, vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Det går också bra att kontakta Mikael Joumé eller Bo Wallenberg på telefon 040-689 30 40 eller via epost till mikael.joume@barnmissionen.se.

Tre barytoner

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.