Svenska

Obs! 12 juli t.o.m. 28 juli går det ej att få intygen hemskickade. Det går fortfarande att skriva ut dem själv.

En entreprenör skapar i genomsnitt tio arbetstillfällen

Barnmissionen har i många år jobbat med att hjälpa behövande barn med skola och utbildning. Vi har investerat mycket tid och pengar och i många fall följt barnen från förskolan ända upp till universitetet, eftersom man säger att utbildning är vägen ut ur fattigdom.

Men i fattiga länder är detta inte hela sanningen, för även om man har en hög utbildning så är befolkningen så stor att jobben inte räcker till för alla utbildade. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många jobb att söka.

Därför skapade Barnmissionen Devent som handlar om utveckling av entreprenörer. Detta är ett fantastiskt program som utbildar cirka 6 000 entreprenörer om året. Hälften av dessa lyckas starta ett företag som inte bara försörjer den egna familjen utan också i genomsnitt ger arbete till tio andra arbetslösa.

I Barnmissionens tidning kan ni läsa om några av dessa entreprenörer som lyckats. Hjälp till självhjälp är det bästa man kan göra för att hjälpa behövande människor ut ur fattigdom. Därför vädjar vi om en generös gåva till detta enormt viktiga projekt!

Bo Wallenberg

Generalsekreterare

Här kan du ge din gåva. Du kan också swisha till 9010802 och märka din gåva: ”Entreprenörskap”.