Svenska

Enis bakverk ger hopp för framtiden

Utbildning, uppmuntran och friterade bakverk hjälper Eni Cynthia att försörja sin familj.

Eni Cynthia Tachur och hennes familj tvingades lämna sina hem under inbördeskriget i Kamerun. Livet som internflykting, i kombination med Coronapandemin, var svårt.

– Det var en utmaning skaffa mat och kläder och betala skolavgifter till barnen, berättar Eni Cynthia.

Hon valdes ut som deltagare i Barnmissionens/Mep-Cams projekt med entreprenörskapsutbildning och fick uppmuntran och träning för att starta ett eget företag.

– För mig är det ett mirakel att just jag blev utvald och fick så mycket hjälp, säger Eni.

Eni Cynthia hade sedan tidigare goda kunskaper i bageri och tillverkning av olika bakverk. Nu fick hon lära sig hur man sköter ett företag och får det lönsamt. Hon fick också ett räntefritt lån, så att hon kunde köpa maskiner och öka produktionen.

– Jag fick också lära mig att lita på Gud, att han vill det bästa för mig och mitt företag.

Idag hyr Eni Cynthia ett marknadsstånd i staden Limbe, där hon friterar och säljer bakverk, samtidigt som hon säljer bakverk till affärer och kontor i staden. Hon tjänar drygt 230 kronor i månaden, en inkomst som täcker en stor del av hushållets behov och barnens skolavgifter. Målet på några års sikt är att öka tillverkningen och sälja bakverk över hela landet.

Barnmissionens partnerorganisation Mep-Cam arbetar med att hjälpa familjer till ett värdigt liv, genom att utbilda internflyktingar, ungdomar, kvinnor och familjeförsörjare till att klara familjens försörjning.

Vill du stödja Barnmissionens satsning på att utbilda entreprenörer? Ge en gåva genom hemsidan eller genom att swisha till 9010802 och uppge Entreprenörskap.