Svenska

Kycklingar försörjer familjen

Kycklinguppfödning, med stöd från Barnmissionen, har fått Badusi Comfort i Nigeria att kunna försörja sin familj när skolan varit stängd och hon inte kunnat arbeta som lärare.

– Den här hjälpen är verkligen ett fantastiskt svar på mina böner, säger hon.

Arbetslöshet är ett stort problem för många i Nigeria. 39-åriga Badusi Comfort har under många år kämpat hårt för att få ett arbete och en inkomst som räcker för att försörja hennes familj.

– Jag är utbildad lärare, men när coronautbrottet stängde ner skolorna kunde jag inte undervisa och fick ingen lön. Då blev det extra svårt ekonomiskt.

Som barn tittade Comfort nyfiket på när hennes pappa skötte om familjens kycklingar. Nu har hon fått egna kycklingar att ta hand om, tack vare Barnmissionens samarbetsorganisation Flep.

– Min bror tipsade mig om Fleps entreprenörskapsprogram för kycklinguppfödning. Jag kunde knappt tro att jag det var sant att jag fick få vara med.

 Från Flep fick Comfort 40 nyfödda kycklingar och åtta förpackningar med kycklingmat.

– Det var fantastiskt! Jag är så glad att jag inte förlorade någon av kycklingarna. De växte och utvecklades och jag kunde sälja dem med god förtjänst. Vinsten använde jag till att köpa nya kycklingar och utveckla min kycklingfarm.

Hon har lärt sig om kycklinguppfödning och ekonomi för småföretagare.

– Och så har jag fått ett nätverk av anda kycklinguppfödare, mentorer och affärspartners. Vi hjälper varandra att utvecklas.

Nu har Comfort börjat undervisa igen, men hon fortsätter samtidigt med kycklinguppfödningen.

– Fleps utbildning har lärt mig att hantera den lilla inkomst jag har, att investera och inte slösa. Bibelberättelsen om talenterna inspirerade mig och förändrade mitt perspektiv. Jag har också fått en djupare kunskap kring kycklinguppfödning, berättar Badusi Comfort.

Vill du stödja Barnmissionens satsning på att utbilda entreprenörer? Ge en gåva genom hemsidan eller genom att swisha till 9010802 och uppge Entreprenörskap.