Svenska

Hjälp krigets barn i Ukraina!

Kära faddrar och livräddare!

I normala fall handlar vårt sommarutskick till er givare alltid om behövande barn i Ukraina som ska komma till vårt fantastiska sommarläger. I år blir det nästan omöjligt att ta några barn dit eftersom vår lägergård endast ligger tio kilometer från gränsen till Belarus (Vitryssland) och soldater på båda sidor om gränsen förbereder sig för eventuella anfall och strider.

Markerna är hårt minerade och ingen vet om det blir krig mellan länderna och vad som händer när marken torkat upp och stridsvagnar, flyg och raketer kan attackera. För att samla större grupper barn måste det finnas skyddsrum till alla och det byggde vi inte på vårt sommarläger, för vem kunde i sin vildaste fantasi tänka sig ett krig på denna paradisliknande plats?

Det vi med säkerhet vet är att det finns fler barn än någonsin som behöver vår hjälp. När de inte kan komma till oss så kommer vi att ta oss till dem, var de än befinner sig. Det kan vara på flykting-förläggningar, i skyddsrum, sjukhus, skolor och hem.

Barnen är krigströtta, traumatiserade, hungriga och behöver all vår kärlek och omsorg! Därför vädjar jag från djupet av mitt hjärta om en generös gåva till krigets barn i Ukraina.

Med vänlig hälsning

Bo Wallenberg

Generalsekreterare Barnmissionen