Svenska

Loki – Projekt

Företagande är nycklar till samhällsutveckling. Därför satsar vi även på projekt som ger sysselsättning.

Loki-Kea-Desk

”The Best School Desk in Kenya!” designas och tillverkas i Loki – en skolbänk helt i metall, justerbar sitt- och bänkhöjd, kan skickas som platt paket och med plats för fyra-fem elever. En affärsidé som vi hoppas ska ta fart och ge ännu fler arbetstillfällen.

Du kan skänka en skolbänk via Barnmissionens webbshop.
Klicka här

Latriner

Det är nog få investeringar inom området Community Development som snabbare åstadkommer en förbättring för människor än tillgång till ordentliga och hygieniska latriner. LEDO har under åren tillverkat och placerat ut 220 latriner runt om i olika stadsdelar, skolor och kyrkor. Projektet ger också sysselsättning och kompetenshöjning för ett antal personer.

Du kan vara med och finansiera en latrin via Barnmissionens webbshop och även få din eller ditt företags logga målad på latrinen. Klicka här.

LEDO Tailoring

I vårt syprojekt har tre skräddare fått träning och syr både för den lokala och internationella marknaden. Deras uppdrag är allt från att laga söndriga plagg till tillverkning av skoluniformer, madrassöverdrag, väskor, kläder och annat. En klänning och ett par shorts kan skänkas till barn i Loki via Barnmissionens webbshop. Kläderna sys då upp av våra skräddare. Klicka här.